De schrijver/publicist:

O.a. Vorstenspiegel van Europa (Zaltbommel, Europese Bibliotheek, 1969); de biografische verhalenbundel Als de hengst glimlacht … Over adel en andere vreemde zaken (Zutphen, Walburg Pers, 2006); onder het pseudoniem Cédric Cerfontaine verscheen Uitgebreide voornemens. Vier novellen over liefde, erotiek en afscheid (Valkenburg, Pons Mosae, 2008).

Verhalen van zijn hand verschenen onder andere in de literaire tijdschriften: Appel (B), Creare (B), Concept (N/B) en Weirdos (B).

3

Essays van Heynens verschenen o.a. > Polska Magazine (Warschau 1979): Une suédoise au coeur polonais ou la duchesse Alice von Habsburg et les hitlériens; > Rômania Litarara (Bucuresti 1997) Intâlnirea mea cu Marcel Proust; > Roemenië Bulletin ( Amsterdam 1998): Mijn ontmoeting met Marcel Proust; > Diplomat Club (Bucuresti 2002):  Intâlnirea mea cu Marcel Proust; > De Volkskrant (Amsterdam 2011): Jullie historie, niet de onze.


3

Als de hengst glimlacht … Over adel en andere vreemde zaken Walburg Pers, Zutphen 2006 -  ISBN 90.5730.437.6

Dit boek is de neerslag van het avontuurlijke leven van de Limburgse bon vivant Lou Heynens, die op aanhoudend verzoek van velen zijn kleurrijke verhalen over de Europese adel, zijn jeugd in Margraten en zijn coming out aan het papier toe vertrouwde. Bewondering en affectie weerhouden hem er niet van zijn hoofdrolspelers kritisch de maat te nemen. Hij is vlijmscherp en ontroerend openhartig, ook over gebeurtenissen die hemzelf niet altijd in een gunstig daglicht stellen’. Walburg Pers

”Een fascinerend boek, van een fascinerende man” aldus Sjors Fröhlich in het NCRV programma Cappuccino dd. Zaterdag 7 oktober 2006, om 11:20 uur.

Coverfoto boek: LH  in Margraten gefotografeerd in 1946 door een Amerikaanse militair, een paar minuten nadat hij bij een val van de trap  beide voeten heeft gebroken.

3


UITGEBREIDE VOORNEMENS
Pons Mosae Editions 2008 – ISBN  978-90-79444-02-1


‘Verliefdheid overvalt je. Voor deze adembenemende opgave staat in deze korte novellen achtereenvolgens de jongen tijdens zijn lifttocht door Zwitserland, de verteller in Heidelberg, Gigi in Italië en Robert in het Limburgse Valkenburg. Onverschilligheid tekent zich af tegen de onweerstaanbare erotische aantrekkingskracht; sfeermomenten rondom het rendez-vous zijn het decor. In de ontmoeting of de liefdesnacht ligt het naderende afscheid reeds opgesloten’.

Gepubliceerd onder het pseudoniem Cédric Cerfontaine (achternaam van LH’ grand-mama); coverportret door de auteur. 

Uit: De Gaykrant

3