Welkom op deze website van Lou Heynens

Werkte onder andere in de boekhandelbranche, bij een uitgeverij en was vanaf 1975 als reporter (International Press Card nr. NE 1012) werkzaam voor WEEKEND, STORY en VORSTEN; studeerde in Perugia (I) aan de Università Italiana per Stranieri 1980-1982; publiceerde in tal van tijdschriften over adel, genealogie en kastelen. Ook was hij ondermeer in 2001/2002 galeriehouder - met Ton van de Werf - in Maastricht (Tichi). Lid: Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap; Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap.

Welkom! U – jawel U, kan het ook jij zijn?, komt mij dus bezoeken op mijn site, die om gebruikelijke redenen beperkt is gehouden. Dat weten schept verwarring en maakt mij ook wel wat verlegen. Daar gelooft u natuurlijk niks van ... Maar, ik ben als een rups ... of een kameleon die in het licht is gekomen en weet wat mij wacht. U denkt, wikt en weegt, analyseert zodat er een ' beeld ' ontstaat. Ongetwijfeld anders als ik mezelf zie. Toch blijf ik, zoals ieder mens, onbereikbaar voor de anderen, in ieder geval een vreemde. Dit is het dus. Het navolgende kan u daar misschien van overtuigen.

Even een paar 'gedachten' ter verwelkoming:

Leven vóór de dood? Dát is het! Niemand overleeft het Leven!

Er zijn grenzen aan het vallen!

Zin om te verdwalen? Niet treuren in de hel ...


lm

Lou Heynens hier met Prinzessin Marianne von Sachsen-Coburg und Gotha in kasteel Genhoes te Oud-Valkenburg, 19 maart 1970; een bijzondere vriendschap tot op de dag van vandaag.

De nomade … die zich zijn nachten herdenkt

Tijdens de reis door het leven, besef je zelden dat je op ieder moment bezig bent ‘bagage’ te verzamelen; ‘bagage’ die dienen kan tot inspiratie of materiaal voor later werk. Ik zoek steeds weer een ander soort energie waarbij die van de natuur mijn voorkeur geniet. In de natuur word ik gedwongen om weer over alles na te denken en los te laten. Niets is tevergeefs of verloren als je kritisch, maar ook relativerend, verwonderd en dankbaar kunt terugkijken, afwegen, waarderen en  bewonderen om te concluderen hoe boeiend het avontuur dat leven heet is. Zo, dit lijkt mij genoeg. Vanaf hier nemen (ook) anderen het woord …

lou